Cabauw Airport 1 internet

Werelds Cabauw: voor één dag eigen luchthaven Cabauw Airport

Deze zomer zal Cabauw voor één dag haar eigen luchthaven hebben: Cabauw Airport. De opening van Cabauw Airport zal plaatsvinden op zaterdag 7-7-2018 in de vorm van een festival genaamd ‘Werelds Cabauw’. Op die dag kun je voor één keer wandelend naar je vakantiebestemming.

Cabauw op de kaart
“Op dit moment is heel Cabauw in rep en roer om alles voor 7 juli af te hebben. Er is een Cabauwse ‘polderbaan’ gemaakt op de Nicolaas van Catsweg en de letters ‘Cabauw Airport’ staan langs de N210 om duidelijk te maken dat hier volgende maand een luchthaven geopend zal worden”, vertelt Coraline van Kubus uit Cabauw. “Maar dit is slechts het begin… het moet een hele belevenis worden inclusief paspoortcontrole en taxfreeshops. En daarnaast tref je allerlei hints in de tuinen van Cabauw om Werelds Cabauw nog meer bekendheid te geven”.

Werelds Cabauw
Tijdens het Werelds Cabauw festival kun je vanaf Cabauw Airport ‘vliegen’ naar in totaal 17 landen gerealiseerd door vriendengroepen, buurtgenootschappen, zangkoren en verenigingen. Zo kun je onder andere backpacken Down Under, je voor één keer deelnemen aan een Schotse Highland games, je wanen in het Wilde Westen of tot rust komen op een van de eilanden. Dit alles maakt Werelds Cabauw een festival zonder grenzen. Kortom: je voelt je wereldreiziger in je eigen dorp.

Mis het niet!
Cabauw Airport wordt op 7 juli om 15:00 uur officieel geopend op het evenemententerrein van Cabauw (Cabauwsekade 41). Iedereen is welkom. Entree is 5 euro, kinderen onder de 12 jaar zijn gratis. Het festival is tot 22.00 uur open, daarna is er een eindfeest in de vertrekhal. Via de website www.kubuscabauw.nl en onze facebook pagina van Kubus Cabauw blijf je op de hoogte over de vorderingen van alle bestemmingen en de bouw van Cabauw Airport. Houd deze dus goed in de gaten!

Kubus
Werelds Cabauw wordt georganiseerd door Kubus. Kubus is de activiteitencommissie uit Cabauw opgericht met als doel voor Cabauw en omstreken invulling te geven aan het organiseren van activiteiten op het gebied van vorming, sport, ontspanning en cultuur. Zo heeft Kubus onder andere in 2013 de Cabauwse Parade georganiseerd en daarnaast ook de de Museumnacht in 2009, Cabauw 750 jaar in 2003 en de Cabauwse filmdagen in 1996. In 2018 vond Kubus het weer tijd voor een groot evenement, en dit keer dus in de vorm van een Werelds Cabauw festival.