Opening Cabauw Airport een feit

Op vrijdag 2 februari hield activiteitencommissie Kubus uit Cabauw een informatieavond in het café van In ’t Witte Paard over een ‘werelds’ evenement welke op zaterdag 7-7-2018 gaat plaatsvinden genaamd: Werelds Cabauw. Voor één dag zal Cabauw een luchthaven openen waarbij bezoekers diverse bestemmingen kunnen gaan beleven.

Opening door wethouder
De avond werd geopend door wethouder Gerrit Spelt van de gemeente Lopik. Hij informeerde alle ruim 80 aanwezigen over de toekomstplannen van de gemeente en het krimpen van de inwoneraantallen in de kern. Samen met Kubus is daarom een plan opgezet om dit probleem op te lossen: Cabauw Airport.

Cabauw Airport
Een gecertificeerde planoloog lichtte de beweegredenen toe waarom juist Cabauw de ideale locatie is voor de luchthaven. Onder andere de lokale werkgelegenheid en het lopen naar de luchthaven in plaats van in de file staan waren toch wel hele belangrijke voordelen. De geluidsoverlast en geluidswal namen de aanwezigen voor lief.

Werelds Cabauw
De opening van de luchthaven zal plaatsvinden op zaterdag 7-7-2018 in de vorm van een festival genaamd ‘Werelds Cabauw’. Voor één dag zal Cabauw Airport geopend zijn en kunnen bezoekers wereldse bestemmingen gaan beleven. “Alle aanwezigen op de informatieavond zijn enthousiast geworden van het plan en we hopen deze zomer een werelds evenement te kunnen neerzetten met behulp van verenigingen, buurtgemeenschappen, vriendengroepen en allerlei andere vrijwilligers op het evenemententerrein in Cabauw”, zegt Coraline Mulder van Kubus.

Inschrijfformulier
We zijn blij met alle vrijwillige hulp tijdens dit evenement. Dus als je als groep wilt opgeven om een mooie reisbestemming op het evenemententerrein te maken bijvoorbeeld in de vorm van een gebouw, dans of muziek dan kan dat, maar alle individuele hulp voor bijvoorbeeld parkeren, entree of bar/catering is ook van harte welkom. Geef je op door je naam, email, telefoonnummer en groep/individuele rol/ideeën voor 3-3-2018 op te sturen naar info@kubuscabauw.nl.

Meer informatie
Via onze facebook pagina www.facebook.com/kubuscabauw houden we iedereen op de hoogte over de vorderingen van alle bestemmingen en de bouw van Cabauw Airport. Houd deze dus goed in de gaten. Voor vragen of aanmelden kun je een mail sturen naar info@kubuscabauw.nl.