DSC_0320

Kubus

Kubus is de activiteitencommissie van Stichting V.O.C.U.S., opgericht in 1994, met als doel voor Cabauw en omstreken invulling te geven aan het organiseren, coördineren en bevorderen van activiteiten op het gebied van vorming, sport, ontspanning en cultuur. Bij het kiezen van deze naam werd gedacht aan de vele vlakken van een kubus en de verborgen vlakken voor het verrassingseffect.

Voor de uitvoering van de activiteiten die Kubus organiseert stelt V.O.C.U.S. vooraf jaarlijks een bedrag ter beschikking. Daarnaast kan Kubus, als daartoe aanleiding is, aanvullende incidentele bedragen krijgen. Kubus ondersteunt financieel de initiatieven van anderen die passen binnen de doelstellingen.

Naast onder andere het organiseren van themafeesten, cabaretavonden, wandeltochten en jeu des boules toernooien organiseert Kubus eens in de vijf jaar een groot evenement. Na onder andere de succesvolle Cabauwse Filmdagen in 1996, een theaterroute ter gelegenheid van 750 jaar Cabauw in 2003, de Museumnacht in 2009 met ruim 2300 bezoekers en in 2013 De Cabauwse Parade ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de basisschool Gerardus Majella heeft Kubus bewezen de Cabauwse gemeenschap te kunnen activeren om haar creativiteit op allerlei manieren in te zetten.

In 2014 is Kubus 3.0 officieel van start gegaan – de derde generatie Kubus – bestaande uit Miranda Hendrikse, Jos van Lint, Ronald de Ridder, Wieteke van Kats, Sjors Overbeek, Guido van Wegen en Coraline Mulder. Een divers en enthousiast team met ieder zijn eigen kwaliteiten om verrassende feesten en activiteiten voor de Cabauwse gemeenschap te organiseren.