2014-01-06 1e prijs ereprijs kubus 2.0 a

Historie

Kubus heeft in haar ruim 20 jaar bestaan al vele succesvolle activiteiten georganiseerd, waaronder de Cabauwse Filmdagen, Cabauw 750 jaar, de Museumnacht en de Cabauwse Parade. Lees hieronder meer over deze evenementen en bekijk onder Foto’s nog meer filmpjes.

De Cabauwse Parade (2013)
Op zaterdag 6 juli 2013 presenteerde Kubus ‘De Cabauwse Parade’. De Cabauwse Parade was een creatief en kunstzinnig festival ter ere van het 100 jarig bestaan van de basisschool Gerardus Majella. Het werd afgetrapt met een uitzending van De Wereld Draait Door in het begin van 2013. Tijdens dit festival kwamen theater, dans, film, beeld, cabaret, straattheater, zang en kunst aan bod. De vele animo, enthousiasme en creativiteit resulteerde in een groots evenement met ruim 20 tenten waar ruim 3000 bezoekers op af kwamen. Klik hier voor foto’s van de Cabauwse Parade.

Museumnacht (2009)
In 2007 beleefde de Cabauwse stichting VOCUS haar 50-jarig bestaan en vierde dit in 2009 in de vorm van een cultureel feest voor en door de inwoners van Cabauw: een Museumnacht. Op 31 oktober 2009 was het zover: vele huizen en schuren van de inwoners uit Cabauw werden omgetoverd tot expositieruimte. Een overweldigend aantal bezoekers was getuige van een keur aan diverse tentoonstellingen en activiteiten. Beoordeeld door een deskundige jury en met een feestelijke prijsuitreiking aan de winnaar. Kortom: 1 dorp, 10 musea, 200 vrijwilligers, 3000 bezoekers, 1 winnaar.


750 jaar Cabauw (2003)
Door middel van een grootse theaterroute op diverse locaties in onze buurt vierden we 750 jaar Cabauw. Op diverse locaties in ons kleine dorpje passeerden dans, zang, muziek en mooie toneelspellen de revue. Heel Cabauw was in de ban van deze mijlpaal.

Cabauwse Filmdagen (1996)
In 1996 riep activiteitencommissie Kubus alle buurtbewoners van Cabauw en omstreken op een (korte) film te maken binnen hun eigen buurtschap. Vijf volwaardige films met titels als Samen Alleen, Klokken over Cabauw, Het IJzeren Veulen, ImporTante en Hotshots. Een serie verborgen cameragrappen volmaakten de selectie die de boeken in ging als het eerste officiële filmfestival: De Cabauwse Filmdagen. Afsluitend was er een groots gala!