Geslaagd eindfeest oude Gerardus Majella school

Afgelopen zaterdag 11 november opende de oude Gerardus Majella basisschool in Cabauw nog eenmaal haar deuren om oud leerlingen en geïnteresseerden de kans te bieden om nog eenmaal herinneringen op te halen onder het genot van een hapje en een drankje.

Grote opkomst
Ruim twee weken geleden reed Kubus door Cabauw rond met een Amerikaanse schoolbus om het eindfeest genaamd ‘Gerardus Vaarwella’ te promoten. En met succes want met ruim 500 bezoekers kunnen we spreken van een zeer geslaagde activiteit. Jong en oud, groot en klein, uit Cabauw en daarbuiten kwamen naar de oude basisschool om een laatste maal in dit nostalgische gebouw rond te dwalen en oud klasgenoten te ontmoeten.

Herinneringen
In de lange gang van het schoolgebouw werd een herinneringsmuur gecreëerd waar een ieder herinneringen kon opschrijven en met elkaar kon delen. Daarnaast waren op drie plekken in het gebouw muziek te horen van toen tot nu: de band Djoekboks in groep 1, DJ Dr. Tom voor de jeugd in groep 8 en in de kelder speelden DJ Duo Hans en Jan oude bekende nummers uit ‘hun tijd’.  Het schoolplein werd omgetoverd tot ‘foodplein’ waar verschillende verenigingen uit Cabauw streetfood verkochten zoals pannenkoeken, broodjes pulled chicken of versgemaakte tomatensoep.

Het oude Gerardus Majella gebouw aan de Kolfbaan zal eind van dit jaar gesloopt worden om plaats te maken voor 10 appartementen en 6 eensgezinswoningen. Foto’s van dit eindfeest zijn te vinden op de facebookpagina van Kubus Cabauw of op www.kubuscabauw.nl.