Gerardus Vaarwella – het eindfeest van de oude basisschool

Op zaterdag 11 november organiseert Kubus Cabauw ‘Gerardus Vaarwella’: een eindfeest ter ere van het oude schoolgebouw, de Gerardus Majella, aan de Kolfbaan in Cabauw.

Centraal gebouw in Cabauw
Het gebouw heeft vele jaren dienst gedaan als basisschool. In het begin werd er nog onderwezen door nonnen, daarna hebben vele meesters en juffen de jeugd uit Cabauw onder andere taal, rekenen, lezen en cultuur bijgebracht. Er zijn vele herinneringen gemaakt in dit gebouw, dat centraal in Cabauw staat – achter de kerk. Alle reden om een laatste maal een schoolfeest te organiseren en oude bekenden weer te ontmoeten.

Herinneringen ophalen
Einde van het jaar zal het gebouw gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwbouw van eengezinswoningen en appartementen. “We willen ex-leerlingen en nieuwsgierigen nog eenmaal de kans geven om rond te dwalen door het schoolgebouw en herinneringen op te halen aan hun jeugd”, vertelt Coraline Mulder van Kubus. “Vanaf 18.00 uur is iedereen welkom. Het schoolplein zal omgetoverd worden tot een ‘foodplein’ waar in de vorm van food trucks diverse soorten streetfood worden aangeboden. Daarnaast treed de band Djoekboks op voor muziek uit ‘de oude doos’ en hebben we DJ Dr. Tom en DJ Duo Hans en Jan voor muziek van toen tot nu. Kortom, alle ingrediënten voor een gezellige avond.”

De avond zal tot 23.00 uur duren en is voor alle leeftijden. Entree is 5 euro, inclusief 2 consumpties. Kaartjes zijn te koop aan huis bij de kubusleden of op onze promotiedag op zaterdag 28 oktober. Op deze dag zullen we langs de huizen gaan in Cabauw om het evenement te promoten. Kijk voor meer informatie op onze facebook pagina.