Airport Cabauw 2018 176 banner

Duizenden reizigers gestrand op Cabauw Airport

Op zaterdag 7 juli vond het Werelds Cabauw festival plaats. Voor één dag konden de ruim 3000 reizigers 17 landen bezoeken vanaf Cabauw Airport. Een ware belevenis; uniek waar zo’n klein dorpje groot in kan zijn.

Wereldreis
Bezoekers werden al betoverd door de entree van het festival. Een Big Ben als incheckbalie en Taj Mahal als geldwisselkantoor. Na het ontvangen van een paspoort, het checken van de bagage door de BARrechausee en het doorlopen van een bodyscan op bolletjesslikkers kwamen de vele reizigers aan in de vertrekhal. Daar gaven de bordjes met de verschillende gates de routes naar de landen op het evenemententerrein aan.

Creativiteit
De vele landen waren gerealiseerd door vriendengroepen, buurtschappen, zangkoren en verenigingen. Vanaf de aftrap van dit evenement in februari van dit jaar zijn de ruim 300 vrijwilligers bezig geweest met het creatief invullen van hun land. Zo kon je bij Schotland deelnemen aan de Schotse Highland games, je wanen in het Wilde Westen met optredens van cowboys en indianen, kinderen konden zich vermaken op het Pirateneiland waar zo nu en dan het Weteringkoor zijn optredens ook gaf, er was een souvenirshop “Cabauw to go”, Land van Ooit, Temptation Weiland, Japan… kortom te veel om op te noemen.

Winnaar
Er werd een jury ingevlogen van drie stewardessen die elk land met een kritisch oog bezochten. Zij gaven hun oordeel op het gebied van creativiteit, belevenis, originaliteit en team spirit. Na een lang jury beraad kwam uiteindelijk India uit de bus als mooiste land. In dit land werd je op een bewegend vliegend tapijt meegenomen op reis naar India. Tijdens de feestavond in de vertrekhal ontving deze vriendengroep de “Werelds Cabauw tripadvisor” bokaal uit handen van de jury.

Trots
“We zijn super trots dat een dorpje als Cabauw zo’n groot evenement kan realiseren. Jong en oud, groot en klein, uit Cabauw en buiten Cabauw; iedereen verliet Cabauw Airport met een grote glimlach”, zegt Coraline Mulder van Kubus Cabauw. Ruim 120 reizigers hadden zelfs de kans om vanaf Cabauw Airport per helikopter een vlucht te maken. “In ongeveer 7 minuten vlogen zij vanaf een weiland naast het evenement over het festival en ver daarbuiten. Dat maakte de beleving helemaal compleet”.